четвер, 10 вересня 2020 р.

Вишень

Вишень у слов'ян - це Бог всього Всесвіту. Він є первинним проявом Бога Рода прабатьком, однією з іпостасей божеств Вишнього Триглава. Цей Верховний Бог здатний трьома кроками пройти весь космогонічний Світ, про що розповідається в індійських Ведах. Якщо згадати родовід божественної Особи, то Вишеня шанують батьком Бога Рода - Творця.

Слов'янський Бог Вишень нашими предками шанувався як верховне божество далеких світів. Його стихією є вільний політ творчості, сили, волі і простору для духу і душі.

Дух і душа у слов'ян могли усвідомлюватися єдиним поняттям - атманом у людей і Атманом всієї Світобудови, вселенською Душею. Під останнім часто розуміли саме Вишнього Бога (Всевишнього Бога), а це означає, що Вишень для слов'ян - це Душа Всесвіту і всіх Світів, Атман всього. А люди, тварини, птахи та інші сутності - його прояви.

Наші предки слов'яни шанували Вишеня як Бога, який здатний вирішувати будь-які суперечки, бути справедливим Вселенським Суддею.

Слов'янський Бог Вишень, як передають міфи, буває суворим і нетерпимим до тих, хто порушує гармонію і порядок. Він може покарати тих людей, які навмисно Правду видають за Кривду, спотворюють шляхи Мудрості і вдосконалення, розвитку духу.

І, навпаки, Верховний Суддя ставиться дуже доброзичливо і навіть допомагає тим, хто захищає справедливість і спрямовується до духовного розвитку.

Знання Вед давали нашим предкам усвідомлення того, що в тілесному світі ще люди здатні змінитися і виправити кривизни шляхів своїх. Але якщо душа потрапляє в Нав, то вже виправити нічого не можна, доведеться перероджуватися знову, щоб поправляти наслідки своїх помилок, проходити уроки.








Немає коментарів:

Дописати коментар

Фотосесія

Фотографії робіт різного розміру, виготовлених в різний час. Матеріал - переважно липа (одна робота виготовлена з шовковиці). Покриття - спи...