понеділок, 24 грудня 2018 р.

Геймдалль. Скандинавська міфологія

Геймдалль - в германо-скандинавській міфології бог з роду асів, охоронець богів та світового дерева Іґґдрасілль, син Одіна та дев'яти різних матерів. Як охоронець богів він охороняє міст-веселку Біврьост на кордоні Асґарду та Мідґарду від велетнів-йотунів. На його поясі висить золотий ріг - Ґ'ялларгорн, йому належить кінь з золотою гривою Ґулльтопр. «Ясновельможний з асів», «що передбачає майбутнє подібно ванам». Його прізвиська - «Золоторог». Його будинок - Гімінбьорґ («небесні гори»), згідно з «Молодша Едда» розташовується поблизу моста Біфрьост, що з'єднує небо із землею.
Він бачить як вдень, так й вночі на відстань ста миль і чує, як падає листя, як росте трава в полі та вовна на вівцях. Він є надійним охоронцем, оскільки зовсім не потребує сну. За дорученням богів Геймдалль повинен засурмити у Ґ'ялларгорн коли побачить наближення ворогів. Останній звук рогу повинен буде пролунати, коли настане кінець світу і прийде час останньої битви Раґнарок, під час якої Геймдалль та Локі вб'ють одне одного.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Фотосесія

Фотографії робіт різного розміру, виготовлених в різний час. Матеріал - переважно липа (одна робота виготовлена з шовковиці). Покриття - спи...